Geweest

 

Een overzicht van de exposities die in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst zijn geweest.

 

Meer informatie

Nu te Zien:

 

Oale Groond,boeiende en veelzijdige tentoonstelling met werken van

Paul Gorter en Els Bottema

 

De tentoonstelling loopt van 5 april tot 1 juli 2019

 

 

Van 5 april tot 1 juli in het MAS, Raadhuisstraat 6 in Vorden expositie met werk van Paul Gorter, schilderijen en Els Bottema, keramiek.

Gorter schilderde in de jaren 1980 - 1996 naar in Vorden gemaakte schetsen een aantal forse schilderijen. Bij deze schilderijen was het de bedoeling de aanwezigheid in het bos te ervaren. De schetsen uit het bos zijn kleine ter plaatse geschilderde werken die als uitgangspunt dienden voor het grote atelierwerk. Bij dat buiten schilderen moest snel gewerkt worden waarbij het vooral ging om een weergave van wat er op dat moment te zien was. Het onderwerp was steeds de van dichtbij geziene bosgrond. Meestal zelfs onder de (denkbeeldige) horizon. Het grote formaat liet ook tijd en ruimte om de verf zo te manipuleren dat een spannend verfoppervlak ontstond.

Deze grote schilderijen - of soortgelijke - soms 2 bij 2 meter groot, zijn eerder tentoongesteld in het Fries Museum in Leeuwarden, Museum Waterland in Purmerend, Museum de Buitenplaats in Eelde en in diverse Amsterdamse galeries.

Paul Gorter (1952) werd opgeleid aan de Rietveld Academie in Amsterdam, werkte veel in Vorden en woont daar weer sinds 2003.

 

 

De tweede exposant is Els Bottema (1954) die al dertig jaar in de regio woont. Zij volgde een opleiding HBO handvaardigheid en diverse aanvullende cursussen en Masterclasses. Sinds 1995 werkt ze als keramist, met een specialisatie in primitieve stookmethodes als bij voorbeeld Naked Raku waarbij de door de rook getekende lijnen zichtbaar blijven en de opgebrachte glazuur tijdens het proces verdwijnt. Els is geïnspireerd door de natuur, waarbij de kracht en veerkracht van de natuur haar werk sterk beïnvloeden. Ook vanuit de architectuur zijn invloeden zichtbaar in haar werk.

 

 

Openingstijden vrijdag 14 -17 uur, zaterdag 14-17 uur.

Toegang € 4 per persoon; voor rondleidingen telefoon 0575 – 525165

Kulturhus Vorden Raadhuisstraat 6, 7251 AB Vorden

Facebook www.facebook.com/MASVorden

Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst is een museum voor beeldende kunst. Naast de kerncollectie die bestaat uit werk van Achterhoekse kunstenaars van rond 1890 tot heden, zijn de volgende exposities te zien:

MAS Museum voor Achterhoekse Schilderkunst 2019 06 12 · webdesign www.peter.kalkowsky.nl