Lage Landen in de Achterhoek,
werken van J.W. Bilders en tijdgenoten

 

Vanaf 19 mei tonen we in onze nieuwe tentoonstelling romantische werken van J.W. Bilders, J. Oppennoorth en tijdgenoten. De expositie wordt door burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst op
18 mei geopend en is te zien tot eind juli.

 

 

Nu de succesvolle tentoonstelling Lage Landen in de Zutphense Musea, met als topstuk een fraai werk van J.W. Bilders uit het Rijksmuseum te Amsterdam is afgelopen, is dit een uitstekende gelegenheid om meer werk van de schilders van de Oosterbeekse school te gaan zien. Enkele werken van Bilders zelf en van die van zijn tijdgenoten Maria Bilders-Van Bosse, Johannes Oppennoorth, Dirk Gerard Ezerman, Pieter ten Cate, en van later Theo Goedvriend kunnen bekeken worden.

 

 

Johannes Warnardus Bilders (1811 – 1890) wordt wel beschouwd als de ontdekker en tevens de belangrijkste schilder van de Oosterbeekse School. Veel schilders van de latere Haagse school werden door hem beïnvloed, waaronder beroemdheden als Jacob en Matthijs Maris, Willem Roelofs en Anton Mauve.

In de zomermaanden van 1868 tot 1877 trok hij jaarlijks naar Vorden om daar in de omgeving en plein air te schilderen, terwijl hij logeerde in wat nu Hotel Bakker is.

De tentoonstelling is van zaterdag 19 mei tot eind juli 2018 te bezichtigen.

 

Openingstijden vrijdag 14 -17 uur, zaterdag 14-17 uur.

Toegang € 4 per persoon; voor rondleidingen telefoon 0575 – 525165

Kulturhus Vorden Raadhuisstraat 6, 7251 AB Vorden

Facebook www.facebook.com/MASVorden

Geweest

 

Een overzicht van de exposities die in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst zijn geweest.

 

Meer informatie

MAS Museum voor Achterhoekse Schilderkunst 2018 04 27 · webdesign www.peter.kalkowsky.nl