Marleen en Bert Hulsbos - dubbelexpositie

 

Vanaf 6 januari tot eind maart 2018 zijn er weer twee nieuwe exposanten in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst of wel het MAS Vorden. Deze keer gaat het om het kunstenaars echtpaar Marleen en Bert Hulsbos uit Warnsveld.

 

Marleen Hulsbos is schilderes en haar man is keramist. Voor de tentoonstelling van werk van Marleen is voornamelijk voor het kleurrijke landschap gekozen. De sfeer van haar werk is impressionistisch van toon en daarnaast straalt het levendigheid en een grote vitaliteit uit. Dit maakt haar landschappen bijzonder en aangenaam om rustig te bekijken.

 

 

Marleen werd in 1956 in Zuidwolde (Drenthe) geboren. Zij heeft enige tijd in Vorden gewoond en woont en werkt nu al weer jaren in Warnsveld. In haar werk als kleuterleidster kon ze veel creativiteit kwijt. Aanvankelijk volgde ze les in aquarelleren. Dit ging haar heel goed af, het leek alsof zij al jaren ervaring had. Later heeft zij zich verder ontwikkeld en in diverse technieken bekwaamd.

In haar schilderijen en aquarellen is veel energie en beleving te vinden. Daarbij schuwt zij het experiment niet en weet zij zichzelf en anderen telkens weer te verbazen en te verrassen.

Marleen geeft zelf ook schilderles waarbij ze vooral geniet van het haar leerlingen bijbrengen van nieuwe technieken. Hoewel zij zelf diverse technieken in haar werk hanteert, aquarel, olieverf, acryl en pastelkrijt, gaat haar voorkeur nog steeds naar het aquarel uit. Daarnaast is uiteraard de compositie een belangrijk onderdeel van haar werk. Sinds enige jaren kan zij haar leven helemaal aan de schilder – en tekenkunst wijden.

 

 

De tweede exposant is de keramist Bert Hulsbos. Hij werd in 1950 geboren en deed zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Daar behaalde hij het diploma Handvaardigheid A en B. Vanaf 1996 was hij docent handvaardigheid in Deventer.

Naast het lesgeven werd Bert keramist. Zijn specialiteiten zijn vazen met wiskundige vormen en dieren in allerlei vormen en stijlen, zoals bol of juist strak gestileerd.

 

 

Openingstijden vrijdag 14 -17 uur, zaterdag 14-17 uur.

Toegang € 4 per persoon; voor rondleidingen telefoon 0575 – 525165

Kulturhus Vorden Raadhuisstraat 6, 7251 AB Vorden

Facebook www.facebook.com/MASVorden

Geweest

 

Een overzicht van de exposities die in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst zijn geweest.

 

Meer informatie

MAS Museum voor Achterhoekse Schilderkunst 2018 01 03 · webdesign www.peter.kalkowsky.nl